Katt i Borås
 Tillbaka        

Namn: Noki  Stannar i jourhemmet

Född: ca 2011

Kön: Hane kastrerad idmärkt och vaccinerad

Uppdatering 20160123. Nokis hälsa är inte så bra så han kommer stanna i jourhemmet o är ej adopterbar. Han kommer utredas hos veterinär.

Noki hade under lång tid strövat runt i ett stort område i Borås, han har varit synlig på Norrby, i Knalleland, vid Krokshall och i Parkstaden.

När vi fick info om att en svart katt som hoppade på tre ben jagats av ungdomar med järnrör blev det akut att få in honom. Via en frivillig som matat honom under en tid lyckades vi få honom i en fälla för transport till vårt djursjukhus som alltid ställer upp. Där utvärderades han angående ev skador och röntgen visar inga frakturer eller annat och han har trots långvarigt uteliv inte några fel på njur eller levervärden. Han kastrerades och idmärktes när han ändå var inlagd och sedan började resan med att få Noki till en katt som känner sig trygg med oss människor.

20150616 :Noki har nu i jourhemmet återvänt till den tamkatt han varit en gång. Han kan nästan inte få nog av kel och sova i sängen är ett måste. Han går nu ihop med jourhemmets andra kissar samt Kalle Kanin o detta funkar bra.  Vi var ju säkra på att Noki skulle inse att vi människor är bra uppassare , det tog ett tag men nu är han definitivt säker på saken. Mycket är dock på hans villkor och man måste nog räkna med att Noki kommer behöva ett hem  som  inser vad det innebär att fortsätta att jobba med en katt som gått igenom mycket. Men när man vinner Nokis förtroende, ja då har man en vän för livet. Noki visar inget intresse alls att gå ut utan ska få vara innekatt, hans uteliv är slut nu.

Uppdatering 20150722  Det har framkommit att nog Noki har lindrig astma. Han har nu börjat med inhalator o kortison och vi ska se om detta kan ge resultat på hans andning.

Är du intresserad av att adoptera från oss så ber vi dig att läsa HÄR innan du tar kontakt med oss